Som husejer er varmeregningen en af de største udgifter i løbet af året. Det er fælles for alle, der gerne vil leve i et lunt og behageligt indeklima året rundt, at mange tusinde kroner hvert år flyver ud ad vinduet til opvarmning, og det er derfor naturligvis noget, som alle husejere ønsker at ændre på.

Netop derfor bliver det mere og mere populært at installere en varmepumpe, da varmepumpen i langt de fleste tilfælde kan nedbringe den årlige varmeregning ret betydeligt. Du kan læse mere om varmpumper her og finde en løsning, som passer til lige netop din bolig

Sådan fungerer en varmepumpe

Der findes to forskellige typer af varmepumper, som begge virker ved at udnytte varmen i luften til at lave varme i dit hus. Det lyder som ren magi, men det bliver endnu bedre, for en varmepumpe kan faktisk hive varme ud af luften foran dit hus, selvom det er vinter og meget koldt.

Hvad varmepumpen gør med denne varme afhænger af, hvilket type af varmepumpe du vælger. Du kan vælge en luft til luft varmepumpe, som udnytter energien i luften foran dit hus til at blæse varm luft ind i din bolig.

Du kan også vælge en luft til vand varmepumpe, som bruger energien fra luften til at opvarme vand med. Det varme vand fra varmepumpen kan så bruges til at varme eksempelvis dine radiatorer eller din gulvvarme op med.

Hvor meget kan du spare med en varmepumpe?

Det anslås, at du med en varmepumpe kan spare i omegnen af 50-70 % på din årlige varmeregning. Og hvis du opvarmer dit hus med el, kan du faktisk komme helt op og spare 80 % på dine varmeudgifter. Det præcise tal afhænger selvfølgelig af, hvilken type varme du anvender lige nu, mens det også afhænger af, hvilken varmepumpe du vælger.