januar 4, 2013
CoreStone vs. Corian vs. GetaCore vs. DesignCore
Hejsa,
Jeg er i fær med at investere i nyt køkken. Vi ønsker en corian lignende bordplader, og har fra bl.a. HTH fået tilbudt en plade af typen CoreStone – kan dette sammenlignes med Corian / GetaCore og hvad de ellers hedder de andre.
På forhånd tak
Hej!
Corian er originalen. Alle andre er kopier og efter min opfattelse ikke i samme kvalitet som originalen. Corian er også det dyreste af de nævnte produkter. Bemærk at der er meget stor forskel på hvad man kan byde en corianplade og en af de andre som sammenligning. Eksempelvis er resistensen for kraftige farver (rødbede, citron, kaffe m.m.m.) meget forskellig når man sammenligner corian med de andre. Sammensvejsninger af bordplader i samlinger, hjørner m.m. kan også være synlige i et af kopiprodukterne, hvor de i de fleste tilfælde er usynlige i corian. Dermed ikke være sagt at kopiprodukterne er dårlige – de er bare ikke identiske med den ægte vare!
Corian sælges ikke dyrere end kopiprodukter alle steder.
Vær opmærksom på at mange køkkenforretninger sælger kopier som rigtig Corian – eller hæver prisen på original Corian, for at sælge kopien billigere.
En anden væsentlig detalje er, at Corian er farvefast. Det er kopiprodukterne ikke.
Jeg arbejder med montage arbejde og specialinventat, og har lige haft den blandede fornøjelse, at skulle lime et bagstykke på en Geta-Core bordplade, samt lime en samling. Problemet er, at den lim det leveres ikke er helt den rigtige farve, og det gør at resultatet efter min opfattelse ikke er i orden, og ja vi har prøvet, at få en ny lim i den farve kode der skulle passe til bordpladen, med samme resultat. Jeg har arbejdet rigtig meget med Corian og det har jeg aldrig oplevet før med deres produkter.
Johan
Går ud fra at de materialer I taler om, også inkludere Kvik Core (fra Kvik)…. Vi er meget i tvivl om vi skal vælge dén i forhold til en massiv træbordplade !
Er der nogen der kan fremhæve fordelene ved Core-pladen ? hvor nem er den at vedligeholde ? tåler den varme, hvis man sætter en gryde fra komfuret ? tåler den at man skærer brød eller lign. på bordet ?
Håber nogen har erfaring de vil dele.