Den daglige rengøring af mikkroovnrummet foretages med en fugtig klud tilsat et mildt rengøringsmiddel. Lad ovnrummet køle ned inden rengøringen. Ovnrummet bør altid rengøres efter brug. Hvis fedt og madrester får lov at blive siddende, bliver de sværere at fjerne. Hvis der er tale om genstridige madrester der har siddet for længe, kan man opvarme et glas vand i 2-3 minutter. Derved dannes der damp i ovnrummet som opbløder snavset, hvorefter snavset kan tørres af.

Er mikroovnen udstyret med en drejetallerken skal denne udtages og rengøres med jævne mellemrum. Det samme gør sig gældende for ringen under drejetallerkenen, da drejetallerkenen ellers vil dreje i ryk. Hvis mikroovnen lugter efter længere tids brug, kan man opvarme en kop vand med citronsaft i. Derved forsvinder lugten. Udvendig rengøres mirkobølgeovnen på samme måde som en ovn .

Rengøring og vedligeholdelse af dampovne

Dampovnen er den af ovntyperne der kræver den hyppigste rengøring og opmærksomhed. Det skyldes naturligvis, at ovnen bliver fugtig under brug og derfor kræver rengøring/aftørring, hver gang den har været i gang. Kondensen tørres op med en svamp eller en sugende klud. En sådan svamp følger hos nogle producenter med dampovnen. Snavs og fedt fjernes med opvaskevand eller eddikevand. Er der tale om fastsiddende snavs i ovnen, har flere modeller et såkaldt rengøringsprogram som blødgør snavset, så det er lige til at tørre af. Slutteligt er der for de fleste dampovne mulighed for at køre et tørreprogram, som sikrer at ovnrummet er helt tør.

Hvor der er vand er der også kalk. Derfor skal vandbeholderen tømmes og tørres af. Med jævne mellemrum rengøres denne med eddikevand for at fjerne eventuelle kalkaflejringer. Selve dampovnen skal afkalkes regelmæssigt. Alle dampovne vil selv give besked, når det er tid til at afkalke vandsystemet. Nogle dampovne har et automatisk afkalkningsprogram, hvorimod andre kræver at man selv tilsætter et afkalkningsmiddel på eddike- eller citronbasis og derefter kører et afkalkningsprogram. Enkelte producenter har udviklet afkalkningstabletter som er specielt fremstillet til formålet.

Udvendig rengøres dampovnen på samme måde som de øvrige ovntyper.